Projek Melabel Bekas Di Dapur

7:30:00 am Sha Nazri 8 Comments

Kali ini tibalah masa untuk saya membuat label untuk bekas tempat menyimpan barang di dapur.
Label ini saya DIY je. Saya google dan dapatlah rupa dan corak yang saya kehendaki.


Print dulu label dengan senarai barang 
yang perlu untuk diletak label.
Saya printkan juga label yang kosong, manalah tahu 
kalau-kalau nak label barang yang lain pulak.



Guntingkan satu-persatu dengan penuh kesungguhan.



Label yang telah siap di gunting.



Saya gunakan solitape untuk  melindungi permukaan label ini 
daripada terkena air, tak mudah basah atau luntur.



Pastu boleh lekatkan dengan double solitape kat belakang.
Senang bila nak tampal pada bekas tu nanti.



Dah siap!!

Lepas ini dah tak confius mana satu tepung ubi dan mana satu tepung beras,
 Senang nak cari..
Takde alasan untuk Encik Hubby mencari barang dan kata tak jumpa..
sebab semua dah ada nama
Bekas pun dah tukar sama warna dan jenis. 
Nampak lebih kemas dan sangat menjimatkan ruang.


Take Care!




You Might Also Like

8 comments:

  1. bekas kit sama..su pya warna pink

    ReplyDelete
  2. Bekas tu bli kt diy..ni pun inspirasi dpt dr Sue.. Sb tu sm.. :)

    ReplyDelete
  3. boleh share tak label tu.. email kat saya boleh x.. finiemie@gmail.com

    ReplyDelete
  4. saya pun nak juga. boleh x. hepi_gurlz83@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah, nt sy share kan ye...sorry sb skrg bz skit..

    ReplyDelete
  6. sy nak juga.. lieynda88@yahoo.com

    ReplyDelete
  7. salam. sis, mohon jasa baik email sy softcopy ni.. jasau dikenang. email: shazalmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. Hai semua..
    kalau nak softcopy label tu boleh klik kat sini
    http://tellingstory11.blogspot.my/2016/12/free-printable-label.html

    ReplyDelete